Bouwbedrijf Gorinchem Van der Pijl

De rijke historie van 'Van der Pijl Bouwbedrijf'

Op juli 1882 wordt de oprichter van het bedrijf, de heer H.A. van der Pijl te Hardinxveld geboren. In Gorinchem bezoekt hij in de Haarstraat de Ambachtschool. Na zijn schoolopleiding gaat Van der Pijl sr. bij een aannemer werken die zich richt op het onderhoud van het kanaal Gorinchem - Vianen. Daarna gaat hij als scheepstimmerman op de grote vaart.

Eigen bedrijf
Daar verdient hij voldoende geld om in 1929 een eigen bedrijf te starten. Op het Nonnenveld in Gorinchem huurt hij een klein pakhuisje, maar al snel is dit te klein. Op de Altenawal zet hij een gebouw neer met pakhuizen, werkplaats, kantoor en twee woningen. Maar van der Pijl heeft geen geluk want in februari 1945 wordt het gehele gebouw plat gebombardeerd. Na de oorlog start hij weer in een pakhuis van de firma Monster aan de Kalkhaven, eveneens in Gorinchem. In 1950 koopt hij het pand Nonnenveld 6 aan voor werkplaats en woningen.

Klantgericht bouwen
In 1951 komen de zonen H.A. (Huib) en D.G. (Dick) van der Pijl in het bedrijf. In 1957 treedt de heer van der Pijl sr. uit het bedrijf. Huib en Dick timmeren hard aan de weg en zorgen voor een gezond bedrijf dat zich specialiseert in renovatie en (groot) onderhoud. Tijdens deze periode wordt de basis gelegd voor klantgericht bouwen, kwaliteit en flexibiliteit. Kernwaarden die tegenwoordig overal ingevoerd zijn, maar bij Van der Pijl Bouwbedrijf B.V. al geruime tijd gehanteerd worden. 

Van Lith Beheer
Nadat beide zonen de leeftijd hebben om meer te genieten van het leven, verkopen zij het bedrijf in 1988 aan de eigenaar Van Lith Beheer. Van Lith Beheer is een holding uit Beverwijk waarvan de heer Van Lith de eigenaar is. De holding bestaat uit: Van Lith Bouwbedrijf, Bouwonderneming P. Meijer, Brefema, DRH en Van der Pijl Bouwbedrijf B.V. De identiteit van iedere onderneming is zelfstandig met ruggensteun uit de holding voor beleid en boekhouding.

Nieuwe directeur
In 1991 komt Rob de Bruijn in dienst als directeur bij Van der Pijl Bouwbedrijf B.V. Afkomstig van een groot tot middelgroot aannemersbedrijf, kiest hij bewust voor Van der Pijl Bouwbedrijf B.V. Wat hem vooral aanspreekt zijn de korte lijnen en het directe contact met opdrachtgevers, personeel, onderaannemers en leveranciers. Op 1 januari 2008 neemt de heer de Bruijn Van der Pijl Bouwbedrijf B.V. over van de heer van Lith.

 

Vragen?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.